Wat is Magnesium Bisglynicaat en waar wordt het voor gebruikt?

Wat is Magnesium Bisglynicaat en waar wordt het voor gebruikt?

Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium waarbij magnesium is gebonden aan het aminozuur glycine. Deze vorm van magnesium wordt goed opgenomen door het lichaam, waardoor het een populaire keuze is als voedingssupplement. In dit artikel zullen we bespreken wat magnesium bisglycinaat precies is en waar het voor wordt gebruikt.

Wat is Magnesium Bisglycinaat?

Magnesium bisglycinaat is een gechelateerde vorm van magnesium, wat betekent dat magnesium gebonden is aan een ander molecuul om de opname te verbeteren. In het geval van magnesium bisglycinaat is dit molecuul glycine, een aminozuur dat zelf ook een aantal voordelen biedt voor het lichaam.

Voordelen van Magnesium Bisglycinaat

Magnesium is een essentieel mineraal dat betrokken is bij meer dan 300 enzymatische reacties in het lichaam. Het speelt een rol bij onder andere de energieproductie, spier- en zenuwfunctie, en de synthese van eiwitten. Magnesium bisglycinaat wordt vaak gebruikt als voedingssupplement vanwege de goede opneembaarheid en de volgende voordelen:

Betere opname

Het aminozuur glycine waaraan magnesium is gebonden, zorgt ervoor dat magnesium bisglycinaat goed wordt opgenomen door het lichaam. Dit maakt het een effectieve vorm van magnesiumsuppletie voor mensen die moeite hebben met de opname van andere vormen van magnesium.

Minder kans op maagklachten

Veel magnesiumsupplementen kunnen maagklachten veroorzaken vanwege de zuurgraad van het supplement. Magnesium bisglycinaat is echter minder zuur en wordt daardoor vaak beter verdragen door mensen met een gevoelige maag.

Verbeterde ontspanning en slaap

Magnesium staat bekend om zijn ontspannende werking op spieren en zenuwen. Door het gebruik van magnesium bisglycinaat kan de ontspanning worden bevorderd, wat kan leiden tot een betere nachtrust en vermindering van stress- en angstsymptomen.

Ondersteuning van sportprestaties

Magnesium speelt een cruciale rol bij spiercontractie en energiemetabolisme, waardoor het essentieel is voor sportprestaties. Suppletie met magnesium bisglycinaat kan helpen om de spierfunctie te verbeteren en de prestaties te optimaliseren.

Magnesium Bisglycinaat in de voeding

Naast het gebruik van magnesium bisglycinaat als supplement, is magnesium natuurlijk ook te vinden in diverse voedingsmiddelen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium zijn onder andere groene bladgroenten, noten en zaden, volkoren granen, en peulvruchten. Het is belangrijk om voldoende magnesium via de voeding binnen te krijgen om een gezond magnesiumgehalte in het lichaam te behouden.

Conclusie

Magnesium bisglycinaat is een effectieve en goed opneembare vorm van magnesium die veel voordelen biedt voor de gezondheid. Het kan gebruikt worden ter ondersteuning van diverse processen in het lichaam, zoals spierfunctie, energieproductie en stressvermindering. Of je nu kiest voor suppletie met magnesium bisglycinaat of het verhogen van je magnesiuminname via voeding, zorg ervoor dat je voldoende van dit essentiƫle mineraal binnenkrijgt voor een optimale gezondheid.